Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Φίλης:Υπάρχει «σλαβομακεδονική γλώσσα» - Αδωνις:Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα

Αναρτήθηκε: Feb 4, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά προβολές: 252 Tags (Λέξεις κλειδιά): Φίλης, Υπάρχει «σλαβομακεδονική γλώσσα», Αδωνις, Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Την άποψη πως «όταν συμμετέχουν πολλοί σε ένα συλλαλητήριο πρέπει να το λαμβάνει κανείς υπ' όψιν του» κατέθεσε ο κ. Φίλης με τοποθέτησή του στον Real FM.

Πρόσθεσε, ωστόσο, «όχι για να αλλάξει την κατεύθυνσή του, διότι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα συλλαλητήρια τα οποία βασίζονται στο θυμικό ή υποκρύπτουν άλλου τύπου εσωτερικές επιδιώξεις πχ θέμα πολιτικής αποσταθεροποίησης, πρέπει να τα βλέπουμε με βάση τον στόχο που έχουν και αν συνάδει προς την πολιτική που επιλέγει μια κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο κ. Φίλης τόνισε:

«Για μένα το κρίσιμο είναι να υπάρχει συμφωνία για την ονομασία, εφόσον υπάρξει αυτή συμφωνία θα βρούμε λύση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα» προσθέτοντας πως τα αλυτρωτικά είναι «Σημαντικά εφόσον υπάρξει δεσμευτική διεθνή συμφωνία για να αλλάξουν. Δεν τα θεωρώ ζητήματα που θα ανακόψουν τις διαπραγματεύσεις».

Aκόμα πρόσθεσε πως «Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθεί στον χρόνο του. Έχει σημασία η συμφωνία να σφραγιστεί από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Ο καθένας αλλάζει το Σύνταγμά του όποτε θέλει με εσωτερικές διαδικασίες, αν όμως η συμφωνία αναφέρει συγκεκριμένες δεσμευτικές διατάξεις, τότε δεν είναι εύκολο να αλλάξει».

Οσον αφορά την γλώσσα ο κ. Φίλης είπε: «Υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει; Τι ανακαλύπτουμε τώρα προβλήματα; Σλαβική-Μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Το ελληνικό κράτος το λέει και ο ΟΗΕ και ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ το 1959 που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Στο θέματα του ονόματος της γλώσσας ή υπάρχει ή δεν υπάρχει».

Απάντηση Γεωργιάδη

«Είναι δυνατόν την ώρα που κάνουμε μια διαπραγμάτευση και θέλουμε να οπλίσουμε την κυβέρνηση με μια όσο καλύτερη επιχειρηματολογία για να πετύχουμε το βέλτιστο, ένας πρώην υπουργός και βουλευτής να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα στο ραδιόφωνο; Είναι δυνατόν την ώρα της διαπραγμάτευσης να δίνει ο κ. Φίλης επιχειρήματα στην σκοπιανή πλευρά κατά των θέσεων που υποτίθεται έχει η ελληνική κυβέρνηση»  απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο.

«Ο κ. Φίλης είπε απίστευτα πράγματα. Πρώτον και κυριότερον, δεν υπάρχει Σλαβομακεδονική γλώσσα, η γλώσσα τους είναι μια βουλγάρικη διάλεκτος. Ουδέποτε ο στρατής Μυριβήλης ή όποιο άλλο κείμενο της εποχής μέχρι το 1945 μιλούσε για Μακεδόνες. Μέχρι το 1945 που ο Τίτο ονοματίζει αυτό το χώρο Μακεδονία και εφευρίσκει Μακεδονικό έθνος και γλώσσα, δεν υπήρχε καμία αναφορά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.Πηγή:  iefimerida.gr 

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

 1. Nikos Papadopoulos
  Nikos Papadopoulos
  11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν

  Αμόρφωτοι ανθελληνες
 2. Βασιλης Ευαγγελιδης
  Βασιλης Ευαγγελιδης
  11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν

  Τωρα λυνονται παρα πολλες απορειες για την επικρατουσα κατασταση στην χωρα μας....Με τοσο χαμηλο επιπεδο γνωσεων, μορφωσης και λειτουργιας του νου των πολιτικων μας , πως θα παμε μπροστα!! Ανοηγτε Φιλη αμαθ η γγλωσσα ειναι η Κυριλαικη - Μεθοδιακη που μιλουν ολα τα Σλαβικα Κρατη.....διαβασε και κατι...για να μαθεις ...οχι μονον Μαρξ....
 3. Βασιλης Λεμονια Κουμλελης Καραμπαση
  Βασιλης Λεμονια Κουμλελης Καραμπαση
  11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν

  Είναι εθνοπροδοτες όλοι τους
 4. Θωμας Στόικος
  Θωμας Στόικος
  11 μήνες, 2 εβδομάδες πριν

  Και μόνο το γεγονός , ότι αποδέχονται την Σλαβομακεδονική γλώσσα, σημαίνει ότι ή έχουν ....... άγνοια ????? , ή είναι Εθνοπροδότες, και άρα επικίνδυνοιες